De scholengemeenschap ‘Basisscholen Sint-Lodewijkscollege Brugge’ is een groep van zeven basisscholen die samenwerken op diverse vlakken. De zeven basisscholen zijn katholieke scholen: zes scholen voor gewoon basisonderwijs én één school voor buitengewoon basisonderwijs. Zij worden bestuurd door eenzelfde schoolbestuur (de vzw Sint-Lodewijk Brugge) en ze behoren tot eenzelfde onderwijsnet (het vrij gesubsidieerd onderwijs).
De scholengemeenschap streeft naar een efficiënte organisatie waarin al onze scholen vanuit een christelijke inspiratie en volgens een eigen opvoedingsprofiel kwalitatief goed onderwijs aanbieden aan de kinderen in de regio. Op schooloverstijgend niveau werken wij aan een modern pedagogisch beleid, zorg, preventie, nascholing, ict, personeelsbeleid, administratieve samenwerking, taakverdeling en solidariteit.
De naam van de scholengemeenschap verwijst naar Lodewijk IX de heilige. Hij leefde in de dertiende eeuw. Hij was koning van Frankrijk en regeerde met wijsheid en rechtvaardigheid. Hij bestreed allerlei kerkelijke mistoestanden en bevorderde de wetenschap. Ook in zijn privéleven streefde hij naar soberheid. Dit zijn waarden waar wij als scholengemeenschap volledig achter staan.  
Deze website bevat informatie over de structuur van de scholengemeenschap, documenten, interessante links, documentatie en informatie over alle aangesloten scholen. Zo wil deze website uw gids zijn bij uw kennismaking met de scholengemeenschap en met de scholen die er deel van uitmaken.

Contactgegevens

Scholengemeenschap ‘Basisscholen Sint-Lodewijkscollege Brugge’
p.a. Koningin Astridlaan 4
8200 Sint-Michiels
tel. 050/404507
Fax 050/404505
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
coördinerend directeur : Michel Goeman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 
 
 
 
 

(c) Basisscholen Sint-Lodewijkscollege